Vóór 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Geplaatst op 22 juni 2023

Per 1 juli 2023 aanstaande staat de bijdrage apart op jouw factuur vermeld

In samenwerking met de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat heeft Stichting OPEN afspraken gemaakt om de afvalbeheerbijdrage voor zonnepanelen en omvormers te organiseren.

Per 1 juli aanstaande staat de bijdrage apart op jouw factuur vermeld. 

Wat verandert er?
In de oude situatie werd de bijdrage ook betaald, alleen was deze al opgenomen in de productprijs zonder dat deze zichtbaar was. In de nieuwe situatie wordt deze bijdrage apart op de factuur gezet.

Deze zichtbare afvalbeheersbijdrage maakt het mogelijk de kosten van de afvalbeheersbijdrage door te berekenen aan de eindklant zonder de productprijs te veranderen.

Let op: Voor alle orders geplaatst met leverdatum na 1 juli, geldt de nieuwe afvalbeheersbijdrage.

Tarieven zonnepanelen

Het nieuwe tarief voor de afvalbeheerbijdrage per 1 juli aanstaande wordt berekend op basis van het netto gewicht van een zonnepaneel x 4 cent/kg. In de praktijk komt dit dus gemiddeld neer op een bijdrage tussen 0,88 euro en 1,00 euro per zonnepaneel voor alle panelen die wij aan je factureren per 1 juli a.s.

Stichting Open
Stichting OPEN is namens alle producenten en importeurs van elektrische apparaten in Nederland verantwoordelijk voor de juiste verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparaten, inclusief zonnepanelen en omvormers.

Meer informatie vanuit Stichting OPEN rondom de zichtbare afvalbeheerbijdrage kan je hier terugvinden.